Empatisch communiceren

Empatisch communiceren stelt ons in staat om de wereld van de ander te begrijpen.

 

 

We hebben allemaal doelen die we in ons dagelijks leven en met het oog op de toekomst graag willen bereiken.

De vraag is? Praktiseer jij de empathie? Vaak leven we zo verstrengeld in ons eigen leven om onze eigen behoeften te vervullen, dat we vergeten om ook naar de ander te kijken wat zij nodig hebben of voelen.

De empathie is een gegeven dat je toelaat om in de schoenen van de ander te gaan staan. Het klopt dat niet iedereen dezelfde doelen en behoeften hebben in het leven. Je empatisch opstellen betekent dat je een houding gaat aannemen dat de ander je gaat begrijpen wat je bedoelt, wat je voelt en wat je nodig hebt.

Luisteren is de basis van empathie.

 

Empathie baseert zich om je in staat te stellen om de ander te begrijpen in zijn gevoel en behoefte. Een van de grootste problemen in onze maatschappij is dat wij onze eigen gedachten gaan invullen bij de ander. Het is vaak zo dat we de ander geen ruimte geven om zijn/haar verhaal te doen, maar dat wij het voor hen gaan invullen. Vaak laten we ons gesprekspartner niet eens uitspreken.

 

Stop even, observeer, voel en vraag!

Het is zo gebruikelijk om zich een mening te vormen over alles en nog wat!

We doen dit voortdurend, zonder dat we ons vragen stellen. Bovendien kun je deze houding toevoegen aan het feit dat we veel tijd doorbrengen op de sociale media, dan kunnen we vaststellen dat het niet verwonderlijk is, dat we in een maatschappij leven waar zeer weinig empathie is.

 

Empatisch communiceren betekent dat je even stil staat en de tijd neemt om daadwerkelijk naar de ander te luisteren, dat je de persoon in kwestie gaat analyseren door eenvoudigweg te vragen wat ze doen, wat ze voelen, waar ze behoefte aan hebben. En hoe moeilijk is het om niet ons eigen mening, troostende woorden of wijze raad terug te geven. Vaak heeft de ander persoon geen behoefte aan onze wijze raad. Zij of hij zal het je wel vragen wanneer hij/zij daar behoefte heeft. Een goede oefening is om te leren luisteren en enkel de 4 stappen van NVC te volgen “waarnemen, voelen, behoefte en verzoek.

 

Coachingmariposa organiseert regelmatig Workshops waar je “empatisch communiceren” kunt leren. Je leven zal een stuk minder gecompliceerd uitzien en het stelt je in staat om dichter bij je eigen gevoel en behoeften te staan.