Zet dromen om in actie

 

Met de Dromenvangermethode zet je dromen om in actie. In deze stap benoem je acties die nodig zijn om van je huidige situatie naar je toekomstvisie te komen. Dat gaat stap voor stap, van mijlpaal naar mijlpaal.

 

Voor Ondernemers heb je mijlpalen geplaatst. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van mogelijke acties. Bedenk ook zelf acties en verzin per actie een duidelijk icoontje voor de tekening. Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeldtekeningen.

Extra tip: begin met acties voor het behalen van de eerste mijlpaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ondernemer onderneemt actie

Zet doelen uit

Zet de doelen om in actie

Heeft een visie

Heeft een missie

 

Actie 1: Betrek je omgeving bij je plannen en mijlpalen. Hoe meer je met mensen praat over je plannen, hoe concreter je plannen worden. Overleg dus vooral met je gezin en je vrienden over je droom. Bespreek je zakelijke plannen met je boekhouder of accountant en je contactpersoon bij de bank. Je kunt met ze sparren en ze kunnen je helpen om op koers te blijven.

 

Actie 2: Stel niet uit wat je vandaag al kunt doen. Zijn er afspraken die je al kunt maken, informatiebrochures die je kunt aanvragen, mededelingen die je al op sociale media kunt posten over toekomstige plannen? Al begin je met iets kleins, zoals het verzamelen van e-mailadressen of het tekenen van een dromenvanger… als de kop er maar af is.

 

Actie 3: Maak tijd voor je droom, zet hem in je agenda. Wil jij bijvoorbeeld een lening aanvragen, en moet je daarvoor documenten verzamelen en een kredietaanvraag schrijven? Plan daar een dagdeel voor in. Zijn er beurzen, informatiemiddagen of open dagen die je wilt bezoeken? Zorg dan dat je geen andere verplichtingen hebt.. Houd je ook aan deze afspraken. Ze zijn minstens zo belangrijk als je andere dagelijkse verplichtingen.

 

Actie 4: Maak afspraken met anderen. Wil jij over een maand een kredietverzoek gereed hebben? Maak dan vast een afspraak met je accountant. Dit is een goede stok achter de deur. Wat je ook kunt doen, is elke maand met een vriend, familielid of collega-ondernemer bespreken hoe het gaat met je plannen. Vraag ze om streng te zijn. Het is makkelijk om al je tijd te besteden aan dagelijkse beslommeringen, maar op langere termijn is je toekomstvisie belangrijker.

 

 

Heb je ondersteuning nodig om je dromen om te zetten in doeelen en acties?

Coachingmariposa biedt diverse Workshops en coachingtrajecten en reikt je de nodige tools aan om je doelen op een eenvoudige manier te kunnen bereiken.

 

Meer info:

Info@coachingmariposa.com

0032/487 55 47 44