Zelfvertrouwen

Je bent niet het probleem, het is je zelfvertrouwen.

 

Als je een laag zelfbeeld hebt, is het van belang dat je leert jezelf te waarderen, en dat je eraan werkt, als je dit niet doet, niemand gaat het voor jou doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom heb ik een laag zelfbeeld?

 

Onderweg in ons leven, maken we moeilijke dingen mee en minder prettige ervaringen dat ons toelaat om te leren en te groeien. Nochtans gebeurt het soms dat we het tegenovergestelde verkrijgen. We worden grijze mensen, ongemotiveerd en met een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen.

 

De reden waaraan dit te wijten is, komt omdat je jezelf niet accepteert zoals je bent. Je wilt perfect zijn en jij aanvaard je fouten niet. Als je deze fouten vanuit een andere perspectief kunt bekijken, dan kan dit net je zelfvertrouwen versterken, want door de fouten die we maken in het leven, leren we om dingen anders te gaan doen en kan juist een stimulans zijn om je vooruit te helpen.

 

Het kan ook zijn dat je voortdurend de goedkeuring van andere mensen zoekt. Dit maakt dat je welbevinden steeds afhangt van hoe anderen over je denken. En vaak gaat je ook vergelijkingen zoeken, en dit is enkel schadelijk voor je zelfvertrouwen.

 

Verschillende factoren kunnen de oorzaak zijn van je laag zelfbeeld zijn, overbeschermde of perfectionistische opvoeding, hoge verwachtingen, traumatische ervaringen zoals misbruik of mishandeling.

 

Coachingmariposa kan je helpen om terug in jezelf te geloven door bewust te worden van je eigen capaciteiten, op zoek te gaan naar je eigen identiteit. Gevoelens leren benoemen, op zoek gaan naar de behoeften die nog niet geopenbaard zijn, maar die wel aanwezig zijn. Leren om jezelf te accepteren zoals je bent, leren om vanuit eigen kracht het leven positief te beïnvloeden. En in je eigen dromen en projecten geloven die je zullen helpen groeien en je zelfvertouwen in een gezond zelfbeeld zal veranderen waarbij je in staat zal zijn om vaarwel te zeggen aan alle onzekerheid en negatieve gedachten die je zo ongelukkig maken.