You are unique

Een directeur in Singapur, Hatir Sjang schreef een brief aan alle ouders van alle kinderen van zijn school.

 

Beste ouders, binnenkort worden er proeven afgelegd bij jullie kinderen en ik weet dat jullie allen verwachten dat jullie kinderen uitstekende punten zullen behalen. Maar eerst wil ik jullie erop attent maken dat tussen al die kinderen, iemand een bedrijfsleider zal worden, waarbij hij minder geboeid zal zijn door scheikunde. Een ander zal een muzikant worden, hij zal aardrijkskunde minder interessant vinden, een kunstenaar waarbij wiskunde geen meerwaarde voor hem heeft, een dokter die geschiedenis maar saai vindt.

 

Als jullie kinderen goede resultaten behalen, heel fijn! Maar indien niet, vraag ik jullie om uw kinderen niet te beroven van hun zelfvertrouwen en hun waardigheid. Zeg tegen uw kinderen dat het niet erg is, dat het enkel een proef is, dat ze gemaakt zijn om grote dingen te doen.

 

Zeg tegen hen dat punten niets zegt over wie en wat ze zijn. Zeg tegen hen dat je in hun blijft vertrouwen en van hun blijft houden ongeacht de punten die ze behalen. Jullie zullen zien dat uw kinderen de wereld zullen veroveren.

Minder goede resultaten zal hun niet minder mens of hun van hun talenten en kwaliteiten beroven.

 

Geloof niet dat enkel dokters en ingenieurs gelukkig worden in deze wereld. Want een ieder van uw kinderen is uniek en als jij in hun gelooft zullen zij ook in zichzelf blijven geloven.

 

Hoogachtend, de directeur, Hatir.

(Bron: Lagere school in butik Pator)