Succes

 

Why Success Always Starts With Failure 

 

Ben jij er wel eens echt voor gegaan om je droom te gaan leven? En zo ja, is het gelukt of ben je gestopt met proberen omdat je steeds tegen zoveel problemen aanliep waardoor het steeds weer mislukte, zodat dat je bent gaan denken: het is voor mij niet weggelegd. Ik zoek wel weer een baan. Maar waarom kiezen voor dat leven terwijl je juist zo graag iets voor jezelf wilde beginnen, bijvoorbeeld dat restaurantje waar je je hele leven al van droomde of een bedrijf waarbij je avontuurlijke kajaktochten organiseert en excursies waar mensen kunnen zwemmen met dolfijnen?

 

Heb een duidelijke visie

 

Als je ergens succes in wilt behalen zul je een duidelijk beeld  moeten hebben van  waar je naar toe wilt. Zo lang je dat niet hebt en alleen maar in het nu dingen probeert te creëren en de problemen die daarbij komen kijken probeert op te lossen, ben je bezig op het trillingsniveau van het probleem. Daarom moet je een visie hebben die groter is dan de problemen waar je op dit moment tegenaan loopt. Bijvoorbeeld door te visualiseren hoe je zult zijn als je je droomleven al leeft of als dat bedrijf al succesvol is. Hoe zou dat voelen? Hoe zou jij je dan voelen? En doe dan alsof dat moment nu al is. Geloof dat. Stap in wezen in die succesvolle persoon. Je kunt niet succesvol worden op je huidige trillingsniveau anders zou je dat al wel zijn. Een probleem kun je namelijk niet oplossen. Het probleem lost vanzelf op als je evolueert en gaat vibreren op een hogere vibratie. Op deze nieuwe frequentie bestaan die oude problemen niet meer. De oplossingen die je zoekt zitten in een hogere frequentie dan waar je nu bent. Dus zolang je je blijft richten op wat er mis is, ga je niet in frequentie omhoog wat nodig is om je droomleven te gaan leven.

 

Omarm dat deel van jou dat voelt als een mislukking

 

Wanneer steeds alles tegenzit en je steeds tegen allerlei problemen aanloopt en gelooft dat het nooit iets gaat worden, dan is dat niet omdat je niet hard genoeg je best gedaan hebt of niet genoeg zelfhulpboeken hebt gelezen of seminars hebt bijgewoond. Het is omdat je niet geprobeerd hebt om je vibratie te verhogen. Dit kun je doen bijvoorbeeld door je gedachten te veranderen. Je kunt je problemen niet oplossen op dezelfde frequentie als die je problemen creëren. Op dit niveau van denken krijg je geen toegang tot de oplossing en zul je blijven falen. Wil je een andere levenservaring dan zul je de verhalen die je jezelf en anderen steeds verteld moeten veranderen en bijvoorbeeld moeten stoppen met klagen over je omstandigheden die je tegenhouden of het geld wat je niet hebt of je partner die je steeds tegenwerkt. Je moet boven deze frequenties uitstijgen. Dit lukt alleen bij frequentie verhogende gevoelens zoals liefde, blijdschap en vrede en niet als je boos bent of teleurgesteld of gefrustreerd of je een mislukking voelt. Deze verlagen je trillingsfrequentie. Maar ook niet door tegen je gevoelens te vechten omdat je ze niet wilt voelen. En ook niet door ze proberen te overwinnen, maar door ze te omarmen. Omarm dat deel van jou dat voelt als een mislukking. In geweldloze communicatie benoemen we dit als “je jakhals omarmen”

 

De energie die je gebruikt om van dit gevoel van falen af te komen, creëert juist meer problemen omdat het komt vanuit een gevoel van: er is iets mis met mij, het lukt me maar niet, ik heb gefaald, ik ben een mislukking. Het gevolg van dit soort gevoelens is dat je gaat proberen om niet langer een mislukking te zijn, iemand die gefaald heeft. Je doet je best om een beter iemand te worden. Je gaat harder en slimmer werken, net zoals die ene persoon die je kent die al heel succesvol is. Maar op deze manier graaf je je nog verder in de problemen, want het gevolg zal zijn dat je dat niet lukt omdat die succesvolle persoon op een heel andere frequentie actief is, waardoor je je nog meer gefrustreerd en ongelukkig gaat voelen. Totdat je je er helemaal door verlamd voelt omdat je alweer hebt gefaald en niks meer doet en uiteindelijk moegestreden de handdoek in de ring gooit. Je hebt behoefte aan erkenning en acceptatie en die erkenning en acceptatie begint eerst bij jou zelf!

 

Draai het om

 

In plaats van dingen die nog niet gelukt zijn te zien als falen en mislukking, kun je ze beter zien als iets wat nog meer liefde en aandacht nodig heeft. Zoek naar de voordelen, de cadeaus die falen en niet lukken je ooit hebben gebracht. Door falen leer je namelijk improviseren, word je sterker en moediger, het geeft je nieuwe inzichten, je komt erdoor uit je comfortzone, je leert nieuwe vaardigheden, het opent nieuwe deuren voor je, het maakt je innovatief en creatief, je leert dichter bij jezelf staan. Het leert je je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf, je bent niet meer afhankelijk voor wat anderen zeggen of denken over jezelf, want als je dat niet doet zul je een ‘pleaser’ worden, iemand die het anderen steeds naar de zin wil maken, een redder. Het is niet egoïstisch om voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden, mild zijn voor jezelf. Accepteren dat je ook fouten kunt maken en dat door die fouten te maken je dichter bij je doel brengen. Maar zolang jij jezelf steeds op de laatste plek zet, zal je moeilijk uit het vicieuze cirkel stappen. Wat anderen zeggen of denken heeft niets met jou te maken maar het laat hun innerlijke staat zien, hoe ze denken en voelen over zichzelf, dat weerspiegelen ze naar de omgeving. Je bent niet verantwoordelijk voor hun denken en voelen.

Het omarmen neemt de pijn weg. De meesten zien falen als een afgang, als mislukking, maar als je heel goed kijkt is het is eigenlijk een cadeau, een vriend, iemand die je helpt en die je op het pad brengt naar waar je dromen in vervulling kunnen gaan.

 

Weet je niet hoe je eigen gevoelens van falen kunt beschrijven en omarmen. Wil je op zoek gaan wat de behoeften zijn achter deze gevoelens? Zodat je ook de nodige strategies kunt uitwerken om uiteindelijk je doel te bereiken? Wil je genieten van de weg die je leidt naar je dromen? Kom en volg een workshop Zelfempathie, een nieuwe wereld van denken, voelen en behoeften erkennen zal voor je open gaan en dan staat er niets meer in de weg om je weg te vervolgen naar het succes!

 

Eva